BinnenBudget tijdens de feestdagen

De marsepein ligt weer in de winkels en de kerstshows worden ingericht. Het is duidelijk: December komt er aan. Een maand van gezellig samen zijn, lekker eten, feestelijke kleding en elkaar cadeautjes geven. Heerlijk toch? Helemaal als je weet dat je in januari er geen financiële kater aan over zult houden. Maar hoe doe je dat?

Lees meer

Budgettips voor na een vakantie

Vanmorgen was het voor het eerst in 6 weken dat ons hele gezin vroeg op was. In het zuiden startten de scholen vandaag namelijk weer. De periode van op vakantie gaan, uitjes ondernemen en minder zelf koken (‘want het is zo'n mooi weer’) zit er weer op. Zelfs bij ons is BinnenBudget blijven in de zomerperiode soms een uitdaging.

Lees meer

Minder, minder!! Niet alleen in verkiezingstijd.

De term ‘Minder, minder’ roept waarschijnlijk allerlei associaties op. Helemaal in verkiezingstijd. In een blog van een budgetcoach mag je echter een andere betekenis bij deze kreet verwachten. Want naast de bekende mede-Limburgse politicus zijn er veel mensen, die zich met 'minder, minder’ bezig houden.

Lees meer

Hoe wij veel meer gingen sparen met een lager inkomen.

Dit klinkt onlogisch, toch? Dat als er minder geld binnen komt, je veel meer gaat sparen. Toch zijn wij ruim 3 keer zoveel gaan sparen, nadat mijn inkomen stopte. Wil je weten hoe?

Lees meer

Zorg voor evenwicht

Geld komt en gaat. Soms sneller dan gewenst. Dat kan frustrerend zijn. Vooral als je daardoor geld tekort komt. Lenen biedt soms een uitkomst, maar alleen als je de aflossingen en de rentebetalingen moeiteloos aankunt. Anders kom je van de regen in de drup. Mogelijk is het in jouw situatie al een stapje verder gegaan en sta je vaak rood of heb je schulden.

Lees meer