Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen - Albert Einstein

Wiens probleem?

Als werkgever is het niet je taak om ervoor te zorgen dat je medewerkers uitkomen met hun inkomen. In Nederland is er immers een minimumloon afgesproken. Dat ontvangen je werknemers en waarschijnlijk nog wel meer in de vorm van toeslagen, hypotheekrente-aftrek, uitkeringen etc. Toch blijkt uit het rapport ‘Personeel met schulden’ van het Nibud dat 62% van de werkgevers te maken heeft met personeel met financiële problemen.

Het hebben van geldzorgen zorgt voor stress en een verminderde concentratie. Bovendien kan het tot depressies leiden. Kortom een hoger ziekteverzuim! Het is dus van belang dat je als werkgever niet alleen aandacht hebt voor de fysieke gezondheid van je werknemers, maar ook let op hun financiële gezondheid. Deze namelijk draagt ook bij aan duurzame inzetbaarheid.

Ook voor de financiële gezondheid van de onderneming zelf is het beter geldproblemen van medewerkers te helpen oplossen. Geldproblemen van medewerkers brengen namelijk hoge kosten met zich mee. Gemiddeld EUR 13.000,00 per jaar bij een medewerker met een modaal inkomen. Deze kosten zitten met name in het verwerken van loonbeslagen, het opvangen van (ziekte-)verzuim en productiviteitsverlies.


Hoe weet je of je werknemer financiële problemen heeft?

De meest voor de handliggende indicator is dat er een loonbeslag is gelegd. Daarnaast kunnen regelmatige verzoeken om een voorschot en een verhoogd ziekteverzuim tekenen zijn. Maar ook het onder werktijd regelen van privé zaken, stressgevoeliger zijn dan anders en geld lenen van collega’s kunnen wijzen op geldproblemen.


Wat kun je als werkgever doen?

Preventie kan in deze met hoofdletters geschreven worden. Door de signalen van geldzorgen in een vroeg stadium serieus te nemen en bespreekbaar te maken, kun je escalatie voorkomen.


Wat kan BinnenBudget voor je (werknemer) betekenen?

Is het duidelijk dat je medewerker budgethulp nodig heeft, dan biedt BinnenBudget Coaching werkgevers het volgende totaal pakket:

  • Intakegesprek

  • Algemene terugkoppeling met coachingsadvies*

  • 5 coachingsgesprekken (incl. persoonlijk budgetcoachingsplan)

  • Mogelijkheid om tussentijds contact op te nemen via telefoon / Whatsapp / e-mail voor vragen of advies

  • Evaluatie met gezamelijke algemene terugkoppeling


Kosten EUR 585,- excl. BTW en excl. reiskosten ad EUR 0,30 p/km.

* Bij een noodzakelijke doorverwijzing naar schuldhulpverlening wordt alleen het intakegesprek ad EUR 50,- per uur, excl. BTW en reiskosten in rekening gebracht.


Geef je medewerker de vaardigheden om de financiële problemen aan te pakken en te voorkomen!